ИЗЯВИ

ТОЗИ САЙТ Е ФИНАНСИРАН ПО ГРАНТОВА СХЕМА ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА ИНОВАТИВНИ ПРОЕКТИ

ПРОГРАМА "ГЛОБ@ЛНИ БИБЛИОТЕКИ" БЪЛГАРИЯ

90 години пробуждане

02 декември 2018
С пищен и окъпан в багри на народни носии и бляскави сценични костюми концирт читалищните самодейни състави отпразнуваха деветдесет годишнината на Народно читалище "Пробуда 1928". Висок гост на тържеството бе Вицепрезидента на Република България г-жа Илияна Йотова. По стародавна традиция вицепрезидентът и гостите бяха посрещнати с хляб и сол. В прочувственото си словото г-жа Йотова  отбеляза, че за нея е огромна чести и привилег.ия и изрази благодарност за отправената покана и чудесната картичка, за да сподели презничната вечер със съставите и будителите в читалищната организация. Вицепрезидентът изтъкна също:
„Всички вие сте съвременните будители. Всички вие, които учите децата да зашият мънистото на народната носия, да рецитират красивите стихове на родните поети, да пеят звучните ни народни песни, да тропат кръшните ни хора“. Гости на тържестовото бяха и народния представител Иван Иванов и заместник областният управител Петко Шаренков.
Това, че министерство на културата не поднесе своите поздравления, неизпращайки поздравителен адрес не помрачи приповдигнатото настроение и живи емоции на бивши и настоящи членове и ръководители.
Блок-концертът започна с излъчването на филм за летописа на читалището, трудните пътеки и неговите успехи. Видео послание бе отправено от Петър Петров - бивш читалишен секретар. В концертната част
сцената бе озарена от вокалното студио "Звездици" и любимите изпълнители Марио Младенов, Силвана Ангелова и Арзу Юсеин. Голямата и красива изненада бе поднесения музикален дар от Моника Карагенова. Морето от форлклорни багри заля финала на концертната програма от изпънените с вихрени ритми танци на всички формации на танцови състави с ръководител Тодор Георгиев.
Будителите наистина са живи в Народно читалище "Пробуда 1928".
 
Ръководство